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  Date: 11 May 2017 

Subject: NSPA RFP DWI17001 – 4 x 4 Light Armoured Vehicles (VTLB) 

 Questions and Answers – Issue 2 

 

NSPA will post all official communications regarding this procurement on its website. In addition, NSPA 
reserves the right to amend this RFP at any time prior to the proposal submission deadline. Any changes, 
amendments, or clarifications will be made in the form of responses to bidders’ questions, amendments, or 
addendum issued by NSPA. Bidders should check NSPA’s website frequently for notice of matters 
affecting this procurement. 

 

 Technical Question and Answers are marked in Green 

 Commercial Questions and Answers are marked in Blue 

 

 

 Question Answer 

 

1 

 
Can a firm from a Non-
NATO country participate 
in the tender? 
 

 

You may wish to refer to NSPO Procurement Regulations - 
Paragraph 4.6.1, which states that: 

 

Award of Contracts to Non-NATO Member Nations  
 

 Contracts shall not be placed with non-NATO 
Governments or with firms in non-NATO Member Nations 
or with firms whose legal residence or main production 
facilities are located outside NATO Member Nations 
except where the provisions of NSPO Procurement 
Regulations Paragraph 4.5.2 apply.  

 
Paragraph 4.5.2 of our Procurement Regulations further stipulates 
that: ‘contracts may be let to firms in Nations that are not 
members of NATO’  
 
You are therefore not precluded from participating in the subject 
tendering exercise but should be aware that in case a valid offer is 
received from a company located in a NATO country, your offer 
will not be considered  
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 Question Answer 

 

2 

 

 

 

 

 

 
In equality of terms, does 
an offer coming from a 
firm incorporated in a 
NATO country has an 
advantage over other 
offers? 
 

 

Please see the answer provided to question 1 above. 

 


